سال گذشته بیش از۴ هزارتن مواد لبنی از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد.

صدور سه هزار تن محصولات لبني از ساوه به عراق

۱۴:۴۵-۰۶ تير ۱۴۰۰

۷۸۰۲۵۶۳

مرکزیاراک

نظر دادن

اشتراک گذاری

دانلود PDF

صادرات ۳ میلیون دلاری مواد لبنی از استان مرکزی

سال گذشته بیش از۴ هزارتن مواد لبنی از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد.

 

حمید رضا اخوان سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، گفت: طی سال گذشته بیش از ۴ هزار تن مواد لبنی به ارزش ۳ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد.

اخوان افزود: مواد لبنی صادر شده شامل خامه، دوغ، ماست و پنیر بوده که به کشور‌های عراق، آذربایجان، افغانستان، پاکستان، قطر، بحرین و کویت صادر شده است.

او به ظرفیت تولید بالای شیر و محصولات لبنی در استان مرکزی و کیفیت بالای تولید این محصولات اشاره کرد و اضافه کرد: صادرات محصولات لبنی نشان دهنده ظرفیت استان در این حوزه است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن شیر در استان مرکزی تولید می‌شود که ۱۸۰ هزار تن از محصول تولید شده در داخل استان مصرف می‌شود و مابقی که ۵۵ درصد میزان تولید است به سایر استان‌های کشور صادر می‌شود.

او ادامه داد: استان مرکزی یکی از استان‌های مهم تولید کننده انواع محصولات لبنی در سطح کشور است که علاوه بر تامین نیاز خود، نیاز سایر استان‌های همجوار را هم به فرآورده‌های لبنی تامین می‌کند.


در استان مرکزی ۱۸۵ واحد صنعتی گاوداری شیری با ظرفیت ۵۶ هزار و ۲۷۶ راس و هزارو ۱۲۱ واحد روستایی با ظرفیت ۲۶ هزار و ۸۶۳ راس فعالیت دارند.

انتهای پیام / ج

صدور سه هزار تن محصولات لبني از ساوه به عراق

صدور سه هزار تن محصولات لبني از ساوه به عراق

ساوه-ايرنا- مديرجهاد كشاورزي شهرستان ساوه گفت: بيش از سه هزار تن انواع محصولات لبني از ابتداي امسال تا كنون از اين شهرستان به عراق صادر شده است.

حسن شريفي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: محصولات صادر شده به كشور عراق شامل شير، ماست، دوغ، پنير، كره، خامه و ديگر مشتقات لبني است.
وي با بيان اينكه اجراي برجام زمينه افزايش حجم صادرات را فراهم كرده افزود: امسال توليد محصولات لبني مطابق با استانداردهاي غذايي كشور در ساوه نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 10درصد رشد دارد.
شريفي اضافه كرد: امسال بيش از يك هزار و 200 تن تخم مرغ در واحدهاي مرغداري ساوه توليد و در اختيار مصرف كنندگان قرار گرفت.
وي اظهار كرد: هم اينك ظرفيت واحدهاي مرغداريِ ساوه دو و نيم ميليون قطعه در هر دوره جوجه ريزي است كه با توجه به ركود اقتصادي دامن گيرِ اين واحدها، با 20 درصد ظرفيت واقعي خود در چرخه توليد هستند.
مديرجهاد كشاورزي شهرستان ساوه اضافه كرد: تا كنون شش هزار و 505 تن گوشت سفيد توسط واحدهاي طيور اين شهرستان توليد شده است.
شريفي عنوان كرد: صادرات تخم مرغ ، گوشت سفيد و فراورده هاي لبني و دامي در ساوه به عنوان يكي از شاخصه اصلي افزايش ارزش افزوده استان مركزي و كشور قلمداد مي شود كه انتظار مي رود محصولات توليدي اين شهرستان به زودي با بازاريابي منسجم در بازارهاي هدف خارجي حضوري چشمگير داشته باشد.
مديرجهاد كشاورزي شهرستان ساوه ادامه داد: امسال حدود يك هزار تن تخم مرغ در چند مرحله به كشور عراق صادر كه با استقبال مطلوبي همراه شد.
شريفي تصريح كرد: سال گذشته شهرستان ساوه با توليد 12 هزار و 836 تن گوشت قرمز و 9 هزار و 246 گوشت سفيد رتبه نخست استان مركزي را كسب كرد.
شهرستان ساوه به عنوان يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي و لبني محسوب مي شود كه با توجه به موقعيت جغرافيايي در بازارهاي غرب و مركز كشور و نيز برخي از كشورهاي همسايه بازار مصرف مطلوبي دارند.
شهرستان ساوه به عنوان يكي از قطب هاي توليد در بخش كشاورزي و دامپروري است كه به عنوان دومين كانون جمعيتي استان مركزي با بيش از 260 هزار نفر جمعيت شناخته مي شود.
/60123075/6012